lunes, 13 de junio de 2011

Recetas Aceite de Oliva VE - Tortilla española - Hiszpański Tortilla



Składniki dla 4 osób:

     1 / 2 kg ziemniaków
     1 cebula
     4 jajka
     Oliwa z oliwek
     Sal




 



Przygotowanie
Ziemniaki obrać i pokroić wzdłuż na połówki, a następnie cienkie plasterki. Heat oliwa z oliwek w sartny Yaad cebulę drobno kroimy na oliwą z oliwek i saute gorąco. Aadir potem ziemniaki i pozostawić około 25 minut, sprawdź, czy miękkie ziemniaki pinchndolas estn widelcem, osączyć ziemniaki usunięcie oliwą z oliwek i sezonu pozostały. Jajka w misce, Yaad ziemniaków. Toss dobrze wymieszać. Miejsce na patelni w ogień ponownie Yaad trochę oliwy z oliwek, kiedy to pobiera ciepło, wlej mieszankę i mieszać drewnianą łopatką, zmniejszyć intensywność płomienia i niech go tortilla robi dla 5 6 min. Aby funduszu małych ruszymy pan od czasu do czasu. Wreszcie przykryj rondel z pokrywką o tej samej średnicy i końcówki cios tortilla w górę, nadając mu z powrotem. Powrót na rzut tortilla w sartny pozostawić kilka minut do koagulacji zakończyć na drugiej stronie.

No hay comentarios:

Publicar un comentario